Kolibrit Pohjoismaiden mestareita 2024

15.05.2024

Jyväskylän Aallon Kolibrit osallistuivat viime viikonloppuna 10.-12.5.2024 Tanskan järjestettyihin Pohjoimaiden mestaruuskilpailuihin. Tyhjin käsin ei tarvinnut lähteä takaisin Jyväskylään, silla urheilijat ahkeroivat yhteensä viisi mestaruutta ja yhden hopeasijan.

Kolibrit uivat junior- ja senior-sarjoissa vapaan joukkueen. "Valitettavasti Junior startti jouduttiin keskeyttämään sillä vedenalainen oltiin unohdettu laittaa päälle ja näin ollen musiikki ei kuulunut veden alla. Uimarit saivat kuitenkin uuden startin seuraavan ohjelman jälkeen ja saivat hyvin kerättyä fokuksen uudelleen ja Senior startissa oli havaittavissa kauden parasta synkroa!", kommentoi valmentaja Nea Hannula kertoo.

DSC08041.jpeg

Kuva: Jesper Fredskild

Junior joukkue - valmentaja Piia Laitinen

Selma Anttilainen, Minea Eskelinen, Alisa Hynninen, Maiju Malkasaari, Helka Riekkinen, Sara Sinivuo, Unna Sinivuo, Jenna Suomela 

Varalla: Alva Opperbeck


Senior joukkue - valmentaja Piia Laitinen

Minea Eskelinen, Kiia Kunelius, Alisa Hynninen, Kiia Kunelius, Maiju Malkasaari, Helka Riekkinen, Sara Sinivuo, Jenna Suomela

Varalla: Selma Anttilainen ja Alva Opperbeck

"Seniorsarjan akrobatiaohjelma oli kahdesta harmillisesta basemarkista huolimatta yksi urheilijoiden tämän kauden parhaista suorituksista ja hyvä parannus edelliseen kilpailustarttiin. Erityisesti synkro oli tarkkaa ja ohjelman ensimmäiset neljä akrobatiaa räjähtäviä ja näyttäviä.", kertaa Hannula.

IMG_0654.jpeg

IMG_0601.jpeg

IMG_0617.JPG

Kuvat: Jesper Fredskild

Senior akrobatiaohjelma - valmentaja Nea Hannula

Selma Anttilainen, Minea Eskelinen, Alisa Hynninen, Kiia Kunelius, Maiju Malkasaari, Helka Riekkinen, Sara Sinivuo, Jenna Suomela

Varalla: Unna Sinivuo ja Alva Opperbeck

Junior solistimme Helka ja Maiju uivat molemmat hyvät, omantasoiset suoritukset ja nappasivat kaksi kirkkainta mitallia (Helka 1. ja Maiju 2.).

"Tämä oli jo Helkan kevään neljäs kisastartti soololla ja suorittaminen on kehittynyt kisa kisalta. Helkalla oli myös kilpailuiden kaikista solisteista korkeimmat taiteelliset pisteet!", Helkan henkilökohtainen valmentaja Piia Laitinen kertoo.

"Maijun suoritus oli varma ja hän keskittyi ohjelman aikana oikeisiin asioihin. Juuri ennen Maijun starttia kilpailu keskeytyi puoleksi tunniksi sairastapauksen vuoksi, joten oli hienoa että Maiju sai pidettyä fokuksen yllä ja uitua hyvän uinnin tästä huolimatta.", Maijun valmentaja Nea Hannula kommentoi.

Helka_ja_Maiju.jpg

Kuva: Nea Hannula

Junior soolot

Helka Riekkinen (Valmentaja Piia Laitinen)

Maiju Malkasaari (Valmentaja Nea Hannula)

"Junior duon ensimmäinen puolisko oli varmaa suorittamista. Pari akrobatiat onnistuivat hyvin - erityisesti ensimmäinen heitto oli yksi ohjelman kohokohdista. Uimarit sopeutuivat hyvin viime hetken pieniin muutoksiin, joilla varmistettiin vain yhden basemarkin uinti.", kommentoi Piia Laitinen.

DSC08493.jpeg
Kuva: Jesper Fredskild
DSC08473.jpeg

Kuva: Jesper Fredskild

Junior duo - valmentaja Piia Laitinen


Alisa Hynninen ja Helka Riekkinen

Varalla: Minea Eskelinen

"Saimme viikonlopun aikana useampia kehuja ohjelmistamme ja palaamme Suomeen viidellä Pohjoismaiden mestaruudella - tästä voi olla todella ylpeä! Saimme kilpailusta hyvät tärpit joihin keskittyä seuraavan kahden viikon aikana, kun valmistaudumme kauden pääkilpailuihin eli SM:hin.", valmentajat kommentoivat.

DSC08031.jpeg

Kuva: Jesper Fredskild

Uimareiden mielestä oli hyvä fiilis kisata ja kisat olivat hieno kokemus. Suorituksen tuntuivat varmoilta ja nyt he tietävät mihin täytyy laittaa vielä extrafokus ensi viikonlopun SM-kisoissa.

Kiitämme kisajärjestäjiä ja kaikkia osallistujia lämpimästä ja ystävällisestä tunnelmasta!30.05.2024Aallon kevätkokous pidetty
16.05.2024Toukokuun kuukausitiedote
15.05.2024Kolibrit Pohjoismaiden mestareita 2024
15.05.2024Taitouimareiden ja Uimahyppääjien kevätnäytös ja Yläkaupungin yö
15.05.2024Taitouinnin Ikäkausimestaruuksista hopeaa
13.05.2024Kevätkokous 27.5. esityslista ja ennakkomateriaalit
06.05.2024Mitalisadetta ja historiaa uimahypyn NSM kisoissa
04.05.2024Taitouinnin Sveitsin Avoimet Mestaruuskilpailut
19.04.2024Kutsu kevätkokoukseen
11.04.2024Huhtikuun kuukausitiedote

Siirry arkistoon »