Helka Riekkinen Taitouinnin Nuorten Mestaruuskilpailuissa

03.07.2024

Kolibrien Helka Riekkinen osallistui kesä-heinäkuun taitteessa järjestettyihin taitouinnin Nuorten Euroopanmestaruuskilpailuihin. Kisat pidettiin tänä vuonna Maltalla Cottoneran Sports Complexissa 28.6.-2.7.2024, joka tarjosi erinomaiset puitteet olympiakokoisesta altaasta hienosti toimivaan ilmastointiin.

Paraati.jpg

Riekkinen rikkoi Uimaliiton määrittelemän NEM B-rajan Sveitsin Avoimissa Mestaruuskilpailuissa huhtikuun loppupuolella ja sai tietää lähdöstään toukokuun puolessa välin. Riekkinen odotti soolon vapaaohjelman osalta onnistunutta suoritusta, hyvää eläytymistä ja paikkaa finaalissa, sillä kisoja varten oli tehty paljon töitä. Helka lähti kisoihin odottavaisin ja luottavaisin mielin, vaikka ohjelmaan olikin tullut muutoksia.

Helka_edustuskamat.jpg

"Olen todella innoissani päästessäni kisaamaan ja edustamaan Suomea. On kieltämättä jännittävämpää mennä kisaamaan täysin yksin kuin verrattuna viime vuoden joukkueeseen", kommentoi Riekkinen ennen kisoihin lähtöä.

Valmentaja Piia Laitisen mukaan valmistautuminen sujui odotusten mukaan. Riekkisen tekeminen treeneissä oli teknisesti vahvaa ja hän omaksui muutokset helposti.

"Ohjelman transitioihin on tehty muutoksia, jotta ne olisivat monipuolisemmat ja vahvemmat hybridien monipuolisuuteen nähden. Uskon, että nämä muutokset ovat vieneet ohjelmaa eteenpäin parempaan suuntaan. Vielä ehdimme hioa ohjelman eri osia ja itsevarmuutta, jotta mahdollinen oman tason huippusuoritus osuisi kohdilleen Maltalla", kommentoi Laitinen ennen kisoja.

Helka_split_thrust_valmistautuminen.jpg

Nuorten Euroopanmestaruuskisat starttasivat perjantaina 28.6. klo 10.00 paikallista aikaa vapaan soolon alkukilpailulla ja Riekkinen starttasi numerolla 12.

Helka_meikkaus_behind_the_scenes.jpg

"Helkan uinti oli vapautunut ja ohjelman korkeudet säilyivät hyvinä. Hän hallitsi hermonsa hyvin ja suoritti varmalla otteella koko ohjelman. Pieni kisajännitys ei näkynyt suorituspuhtaudessa juurikaan ja Helka pystyi keskittymään hyvin oikeisiin asioihin ohjelman aikana. Tuomareiden pisteet koreografiasta ja musikaalisuudesta olivat jaetulla 8. sijalla koko soolon alkukilpailusta ja taiteelliset pisteet olivat kokonaisuudessaan Euroopan 12. parhaat. Helkan lopullinen sijoitus oli 15., joista voi olla todella ylpeä. Selkeästi näki, että Helka pystyi nauttimaan suorituksestaan, sillä nyt nähtiin sitä itsevarmaa Helkaa parhaimmillaan. 7,5 vuoden työ tuottaa hedelmää ja se jos mikä on parasta", kommentoi valmentaja Piia Laitinen.

Helka_ja_Piia_kisasuorituksen_jalkeen.jpg

"Uinti oli hyvä, sinne ei tullut mitään isoja virheitä, lukuun ottamatta toiseksi viimeisen jalkasarjan horjahtelua. Olen kuitenkin hyvin tyytyväinen kokonaisuuteen, jaksoin suorittaa hyvällä puhtaudella loppuun saakka", Riekkinen itse kommentoi suoritustaan.

Helka_kisauikkari_ja_lippu.jpg

"Viime vuonna soolokilpailun finaaliin vaadittiin hieman päälle 134 pistettä, kun tänä vuonna finaaliin tarvittiin yli 190 pistettä. Erityisesti vaikeuspisteet ovat nostaneet finaaliin pääsyn mahdollisuuksia. Ohjelmissa tulee olla enemmän vaikeutta, jos finaaliin mielii päästä. Vielä ei olla siellä missä pitäisi taiteellisuuden arvostamisen suhteen, mutta toivottavasti sinne joskus vielä päästään", Laitinen kertoo taitouinnin piste- ja tulosjärjestelmästä.

Helka_ja_Piia.jpg

Kisat olivat Riekkiselle kauden viimeiset ja niin uimari kuin valmentajakin pääsevät nyt ansaitulle kesälomalle. Kiitos Malta ja kaikki mukana matkassa olleet tsemppaajat!

Suomen_joukkue.jpg

Kisoihin osallistui myös Oulun Uinnin Nea Kämäräinen ja Vilma Väisänen Jokeri-teemaisella vapaalla duollaan valmentaja Saana Annusen kanssa.

Katseet ovat vahvasti jo ensi kaudessa, sillä silloin on luvassa uusia kujeita ja projekteja melkein kaikille Laitisen valmennettaville. Siitä kuitenkin lisää syksyllä! Aurinkoista kesää :)


03.07.2024Helka Riekkinen Taitouinnin Nuorten Mestaruuskilpailuissa
20.06.2024Kesä- ja heinäkuun kuukausitiedote
30.05.2024Aallon kevätkokous pidetty
16.05.2024Toukokuun kuukausitiedote
15.05.2024Kolibrit Pohjoismaiden mestareita 2024
15.05.2024Taitouimareiden ja Uimahyppääjien kevätnäytös ja Yläkaupungin yö
15.05.2024Taitouinnin Ikäkausimestaruuksista hopeaa
13.05.2024Kevätkokous 27.5. esityslista ja ennakkomateriaalit
06.05.2024Mitalisadetta ja historiaa uimahypyn NSM kisoissa
04.05.2024Taitouinnin Sveitsin Avoimet Mestaruuskilpailut

Siirry arkistoon »