Taitouinnin Sveitsin Avoimet Mestaruuskilpailut

04.05.2024

Jyväskylän Aallon Kolibrien Helka Riekkinen, Alisa Hynninen, Minea Eskelinen osallistuivat viime viikonloppuna 26.-28.4. Zürichissä järjestettyyn International Swiss Youth kilpailuun. Kilpailut olivat tyttöjen kolmannet kevään kisat, toiset kansainvälisillä areenoilla.

Perjantaina päivällä oli junior-sarjan vapaiden soolojen aika, josta Aaltoa oli edustamassa Helka Riekkinen. Helka pystyi keskittymään hienosti jalkasarjoissa liikkeiden hallintaan ja ui puhtaan ja hyvän oman tasoisensa suorituksen pienestä kulmavirheestä ja siitä tulleesta basemarkista huolimatta, arvioi Helkan henkilökohtainen valmentaja Piia Laitinen.

"Kilpailuiden tuomaritarkkailija antoi myös palautetta siitä, kuinka Helkalla oli vapaiden solistien joukosta kaikista monipuolisimmat hybridit, sillä uudet säännöt ovat ajaneet valmentajia tekemään ohjelmia vaikeus edellä viimeisen vuoden aikana. Tämä oli tietysti ohjelman koreografina mukava kuulla.", Laitinen sanoo. Helkalla olikin soolojen kolmanneksi parhaimmat taiteelliset pisteet ja sijoitus lopputuloksissa oli 6.

Helka_Riekkinen_.jpg

Helka rikkoi suorituksellaan Uimaliiton määrittelemän tämän hetkisen Nuorten Euroopan mestaruuskilpailuiden B-rajan ja ilman basemarkia hän olisi rikkonut myös NEM A-rajan sekä Nuorten Maailman mestaruuskilpailuiden B-rajan ilman 40 pisteen apneabonustakin. Tanskan Pohjoismaiden mestaruuskilpailuihin 10.-12.5. lähdetään uimaan varmaa ja puhdasta suoritusta ilman basemarkeja sekä kauden tähän mennessä parasta suoritusta.

Lauantaina päivällä oli vapaiden duojen vuoro ja Aallolta Junior-sarjassa oli edustamassa Helka Riekkinen ja Minea Eskelinen, varauimarina Alisa Hynninen. Tytöt pääsivät starttamaan ensimmäisinä vapaissa duoissa.

Trio.jpg

"Kahteen viimeistelytreeniin ja edellisiin kilpailuihin nähden suoritus oli heidän paras tähän mennessä oleva kisasuoritus, johon voi olla tyytyväinen. Harmillisesti ohjelman alkupuolella saadut kaksi basemarkia ja loppupuolella tapahtuneet kolme isoa synkrovirhettä johtivat siihen, ettei tällä kertaa NEM-pisterajat menneet rikki, mutta elementtien suorituspuhtaus ja koreografiaan tehdyt muutokset ovat selkeästi parantaneet tyttöjen korkeuksia hybrideissä ja vielä saadaan toivottavasti puristaa kauden parhaimmat tulokset seuraavissa Tanskan Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa 10.-12.5. sekä kauden pääkilpailuissa, avoimissa SM-kisoissa 25.-26.5.2024.", duovalmentaja Piia Laitinen kertoo. Tyttöjen vapaan duon sijoitus kilpailuissa oli 11.

Jyvaskylan_Aalto_-_logobongaus.jpg

"Matkat menivät ilman mutkia, joten tällä kertaa draamalta vältyttiin ja päästiin rauhallisin ja rennoin fiiliksin kohteeseen. Kokonaisuudessaan Sveitsin kisareissusta opittiin eniten taiteellisesta puolesta ensi kauden koreografioiden luomista ajatellen, sillä nyt tuomareilla oli käytössä päivitetyt taiteellisen puolen arviointitaulukot, jotka uudistuivat kesken kisakautta maaliskuun loppupuolella ja kisoissa oli käytössä mm. World Aquaticsin päivitetyt apnea-bonussäännöt. Sveitsin kisojen tuloksia pystyy myös vertaamaan loppukauden Tanskan ja Helsingin SM-kisojen tuloksiin, joissa tytöt tulevat varmasti edustamaan Jyväskylän Aaltoa hienosti.", Laitinen arvioi.


30.05.2024Aallon kevätkokous pidetty
16.05.2024Toukokuun kuukausitiedote
15.05.2024Kolibrit Pohjoismaiden mestareita 2024
15.05.2024Taitouimareiden ja Uimahyppääjien kevätnäytös ja Yläkaupungin yö
15.05.2024Taitouinnin Ikäkausimestaruuksista hopeaa
13.05.2024Kevätkokous 27.5. esityslista ja ennakkomateriaalit
06.05.2024Mitalisadetta ja historiaa uimahypyn NSM kisoissa
04.05.2024Taitouinnin Sveitsin Avoimet Mestaruuskilpailut
19.04.2024Kutsu kevätkokoukseen
11.04.2024Huhtikuun kuukausitiedote

Siirry arkistoon »