Taitouinnin Kuopion Kuohut

09.04.2024

Jyväskylän Aallon taitouinnin kisaavat valmennusryhmät Kolibrit, Joutsenet ja Kurjet avasivat kotimaan kisakauden lauantaina 6.4.2024 Kuopion Kuohut-kilpailussa.

Kurjet osallistuivat kilpailuun combolla ja kahdella soololla. Kurjille tarttui mukaan hopeamitali AG12-combosta ja Oona Leppäaho voitti myös hopeaa AG12-sarjan soolokilpailusta!

Joutsenet osallistuivat kilpailuun Youth combolla ja Joutsenten Kerttu Happonen ui myös Youth-sarjan vapaan soolon. Combolla Joutsenet sijoittuivat neljänneksi ja Kerttu yhdeksänneksi. Kilpailut olivat arvokas kokemus ensimmäistä vuotta Youth-sarjassa uivalle joukkueelle.

Kolibrit osallistuivat kilpailuun Avengers-teemaisella akro-ohjelmalla, Abban tahtiin soivalla vapaalla joukkueella, duolla ja kahdella soololla. Kolibrit rohmusivat kultaa niin senior-sarjan akro-ohjelmalla kuin junior-sarjan vapaalla joukkueellaan.

Helka Riekkisen, Minea Eskelisen ja Alisa Hynnisen avaruusagenttiteemainen duo sijoittui hopealle senior-sarjassa sekä pronssille junior-sarjassa.

Vapaalla soololla Helka Riekkinen voitti kaksi kultaa junior- ja senior-sarjoissa, Maiju Malkasaaren ollessa hopealla senior-sarjassa ja pronssilla junior-sarjassa. Riekkinen ylitti suorituksellaan myös Uimaliiton asettaman A-rajan vuoden 2024 NEM-kilpailuihin! KuUs Kuohut eivät kuitenkaan ole virallinen näyttökilpailu, joten Helka tavoittelee uusintaa huhtikuun lopussa järjestettävissä Sveitsin avoimissa mestaruuskilpailuissa.

Kaikki kilparyhmät jatkavat ahkeraa työtä kohti kevään tulevia kilpailuja!

Kiitos Kuopion Uimaseura jälleen kerran järjestelyistä <3.