Taitouinnin 4th Belgian Wolf Cup

27.02.2024

Jyväskylän Aallon Kolibrien Alisa Hynninen, Minea Eskelinen ja Helka Riekkinen osallistuivat viime viikonloppuna La Llouviéressä järjestettyihin neljänsiin Belgian Wolf Cuppeihin. Kilpailut olivat kolmikon ensimmäiset kevään kisat, mutta myös ensimmäiset yksilöohjelmilla.

Perjantaina illalla oli junior-sarjan vapaiden soolojen aika, josta Aallolla oli edustamassa Helka Riekkinen. Helka ui hyvän oman tasoisensa suorituksen ja voi olla tyytyväinen erityisesti hyvään eläytymiseensä ja lähes koko ohjelman korkeuksiin, kolmesta basemarkista huolimatta arvioi Helkan henkilökohtainen valmentaja Piia Laitinen.

4th_Belgian_Wolf_Cup_Soolo_1.jpg

Riekkinen olisi ylittänyt NEM-kisojen B-rajan ilman basemarkeja, jotka olivat todella pienistä aste- ja kulma-asioista kiinni. Valitettavasti finaaleita ei järjestetty, jossa ne olisi voinut korjata, mutta tämä lupaa hyvää loppukauden muita näyttökilpailuita ajatellen, toteaa Laitinen. Sijoitus lopputuloksissa oli 11. ja ilman basemarkeja Riekkinen olisi kivunnut 4. sijalle saakka. Helka edusti kuitenkin Aaltoa hienosti ensimmäistä kertaa ulkomailla soolo-ohjelmallaan.

Lauantaina myöhään iltapäivällä oli vapaiden duojen vuoro ja Aallolta junior-sarjassa oli edustamassa Alisa Hynninen ja Helka Riekkinen, varauimarina Minea Eskelinen. Eskelinen oli alun perin mukana itse kisakokoonpanossa, mutta valitettavasti ei pystynyt starttaamaan sairastumisen vuoksi.

4th_Belgian_Wolf_Cup_Duo_2.jpg

"Tytöillä pysyi ennen starttia hyvä energia, fiilis ja keskittyneisyys. Pahimpaa jännitystä he purkivat pelaamalla ristiseiskaa. Ensimmäisen ohjelmapuoliskon suorituspuhtaus oli ihan tyttöjen omalla tasolla, johon kaikki voivat olla tyytyväisiä. Tuomareiden taiteelliset pisteet olivat kokonaisuudessaan 71,4000, joka kertoo siitä, että hyvää työtä on tehty Men in Black-teeman esilletuomiseksi ja tämä vaikuttaa lupaavalta myös seuraavia Sveitsin kisoja ajatellen, jotka ovat parin kuukauden päästä 26.-28.4.2024. Ohjelman loppupuolella pitää vielä keskittyä seuraavien kuukausien aikana ohjelmakuntoon, yhdenaikaisuuteen ja puhtauteen yleisesti.", duovalmentaja Piia Laitinen kertoo.

4th_Belgian_Wolf_Cup_jannityksen_purkaminen.jpg

Kisareissu oli kokonaisuudessaan hyvä startti kansainväliselle ja kansalliselle kisakaudelle. Oppeja matkaan kertyi paljonkin, josta on hyvä jatkaa kohti seuraavia kansallisia kisoja, Kuopion Kuohuja.

Draamalta ei matkalla kuitenkaan vältytty, sillä menomatkalla noin 100 metrin korkeudessa Brysselissä ennen laskeutumista lentokoneen kapteeni veti nokan kohti taivaita kovan sivutuulen vuoksi. Tätä edelsi noin 30 minuutin yhtämittainen turbulenssi. Kone pääsi kuitenkin turvallisesti laskeutumaan kentälle kierrettyään vastatuulen puolelle.

4th_Belgian_Wolf_Cup_paluumatka.jpg

"Paluumatkalla päästiin päälle tunniksi istumaan koneeseen, kun kapteeni ilmoitti, että kone tarvitsee uusia varaosia ja meidän piti poistua koneesta. Loppujen lopuksi ensimmäinen lento Brysselistä Helsinkiin oli myöhässä yli kolme tuntia tämän teknisen vian vuoksi. Se tietenkin aiheutti sen, ettemme kerinneet Helsingistä Jyväskylään lähtevälle yölennolle. Yövyimme Helsinki-Vantaan Scandic Airportissa aamuyön yli voucherin avulla ja Finnair uudelleenjärjesti lähdön Helsingistä Jyväskylään seuraavana päivänä, maanantaina. Kaikki meni hyvin siihen saakka kunnes viimeisen paluulennon kapteeni ilmoitti Jämsän kohdilla, etteivät pysty laskeutumaan Jyväskylän lentokentälle koneen teknisen vian vuoksi ja palataan takaisin Helsinkiin. Siinä vaiheessa matkaa hieman koeteltiin kärsivällisyyttä ja hermoja.", myöntää valmentaja Laitinen.

4th_Belgian_Wolf_Cup_lentoreitti.jpg

Helsingissä nelikko sai vaihtoehtoina matkustaa junalla kotiin tai odottaa seuraavaa yölentoa Jyväskylään. "Eittämättä oli selvää, että kaiken tämän jälkeen valitsimme junamatkan. Jyväskylään päästiin myöhässä ja pientä jännitystä oli ilmoilla vielä Tampereen kohdilla sen suhteen odottaako Jyväskylän juna Helsingistä tulevia, mutta onneksi jatkoyhteyskin oli myöhässä", kertaa Laitinen.

Uimarit ja valmentajat pääsivät kuitenkin turvallisesti kotiin ja viettämään hiihtolomaa, joten loppu hyvin, kaikki hyvin. Näillä eväillä seuraavat kansainväliset kisaseikkailut tuntuvat varmasti tylsemmiltä!


11.04.2024Huhtikuun kuukausitiedote
09.04.2024Taitouinnin Kuopion Kuohut
22.03.2024Maaliskuun kuukausitiedote
19.03.2024Aalto Winter Games 9.-10.3.
04.03.2024Kesää kohden upea mahdollisuus kohentaa uimataitoa!
27.02.2024Taitouinnin 4th Belgian Wolf Cup
08.02.2024Helmikuun kuukausitiedote
04.01.2024Tammikuun kuukausitiedote
20.12.2023Jyväskylän Merkkikisat 16.12.
20.12.2023Seuran joulujuhla vietetty

Siirry arkistoon »