Mitalisadetta taitouinnin Kuvio SM-kisoista

18.12.2022

Vuoden 2022 Taitouinnin Kuviomestaruudet kisattiin viime viikonloppuna 9.-11.12.2022 ja ne olivat ensimmäiset Suomen taitouintikilpailut, jotka uitiin tietyiltä osin uusilla säännöillä. Luvassa oli niin uusia kuvioita AG10-, AG12- ja Nuorisosarjoissa kuin uusi elementtikilpailu Junior ja Senior -sarjoissa. Aallolta kisoihin lähti 18 taitouimaria kolmesta valmennusryhmästä: Kurjista, Joutsenista ja Kolibreista. Turun Impivaaran uimahalli toimi viikonlopun ajan Suomen taitouinnin kisanäyttämönä, jonka lämminhenkinen ilmapiiri toivotti tervetulleeksi osallistujia jopa Norjasta ja Tanskasta saakka.

Kolibrit osallistuivat lauantaina iltapäivällä pidettyyn Junior- ja Senior-sarjojen joukkue-elementtikilpailuun. Tasaisilla ja varmoilla suorituksilla kotiin viemiseksi tuli molemmista sarjoista 🔥 SM-kultaa 🔥 pistein 74,775 🥇🥇. Aallon Kolibrit joukkueen duot osallistuivat myös Junior- ja Senior duo-elementti kilpailuun. Duo Alisa Hynninen ja Helka Riekkinen voittivat tiukassa kilpailussa Suomen Nuorten Mestaruussarjan pronssia 🥉pistein 83,720 ja duo Minea Eskelinen ja Sara Sinivuo sijoittuivat samassa sarjassa kuudenneksi pistein 76,220. 👏

Kurjista kisoihin osallistui yhteensä seitsemän uimaria. Helmi Hirvi voitti AG10-sarjassa pronssia pisteillä 19,2833! 🥉 Onnistuneita suorituksia oli myös muilla Kurjilla. Osallistujia AG12-sarjassa oli yhteensä 65 ja Aallon Hilla Kippola saavutti hienolla suorituksella 22. sijan. Pisteitä hänelle kertyi 47,6130. Samassa sarjassa kisasivat myös Kurkien Kerttu Happonen, Helmiina Lauronen, Ellemaija Anttilainen, Hanni Harmainen ja Faemke-Sofia Van der Kuip. "Kisat menivät Kurkien osalta hyvin ja he voivat olla tyytyväisiä suorituksiinsa.", valmentaja Emma Pienmäki toteaa. 🎉

Joutsenista kisaan osallistui yhteensä kolme uimaria. Nuorisosarjassa Selma Anttilainen ui sijalle 57/79 ja avoimessa sarjassa sijalle 62/84, pistein 36,8273. Samassa sarjassa kisannut Alva Opperbeck ui sijalle 65 ja avoimessa sarjassa sijalle 70, pistein 32,6236. Junior soolo-elementeissä kisannut Adalmiina Mattila ui sijalle 12 ja avoimessa sarjassa sijalle 13, pistein 50,9375, joka on todella upea tulos uusien elementtien vuoksi 🥳. Valmentaja Helmi Alangon mielestä kisat menivät pääosin oikein mukavasti, ja keväällä jatketaan kuvioiden/elementtien hiomista 💎.

Isot kiitokset Turulle kisojen järjestämisestä! Toimitsija- ja tuomarihuolto toimivat erinomaisesti 👌ja koko Jyväskylän Aallon taitouintijoukkueelle jäi hyvä fiilis ja tunnelma kisoista 💯 🤩.