SM-kisoista 5. sija Leppävaaran ulkoaltaalla

11.07.2019

Kesäkuun lopulla kisattiin Suomen mestaruuksista aikuisissa, nuorissa ja vammaisuinnissa Leppävaaran maauimalassa. Uimala tarjosi mahtavat puitteet hieman erilaiselle kisatapahtumalle ja sääkin suosi kisailijoita torstaita lukuun ottamatta. Joukkue oli kuitenkin hyvin valmistautunut ja vaatetta ja varusteita tuntui olevan kaikilla riittävästi. Eri seurojen teltat ja kaiuttimista pauhannut musiikki saivat aikaan jopa mukavan festarifiiliksen.

Uimareita joukkueessa oli kaiken kaikkiaan 24 kaikki sarjat mukaan lukien, aikuisten ja vammaisuinnin seurapisteissä Swimming oli 5. saavuttaen 92 pistettä.

Lähtökohdat kisamenestykselle oli kuitenkin valitettavasti hieman heikot seuran suurimpien menestysehdokkaiden osittaisen puuttumisen takia. Olkapäävaivasta koko kevään kärsinyt Ruohoniemi osallistui vain 50 ja 100m rintauintehin (joista kuitenkin nappasi hienosti molemmista hiopeat) sekä sku viestiin, Vuorela puolestaan säännösteli uintejaan seuraavalla viikolla kisattavien universiadien vuoksi eikä esim. uinut kuin 4x50m viestissä. Hän kuitenkin otti hienon voiton 200m sekarissa kelpo ajalla jääden vain vähän ennätyksestään sekä pronssia 100m vapaassa. Markkanenkin oli jo jättänyt kauden kisaamiset ja alkanut keskittyä tulevaan kauteen. Täten viime kesän Suomen mestari ei startannut SM-altaassa lainkaan. Viime kausina paikkansa miesten viestijoukkueensa vakiinnuttanut Alexander Kislitsyn kärsi myös koko viimeistelyjakson olkapääkivuista ja joutui uimaan särkylääkkeen voimalla nämä kisat. Joten ei liene ihme, että sunnuntaina kisat päättävässä 4x100sku viestissä tuli tällä kertaa 8. sija.

Parauinnin MM-kisoihin syyskuussa tähtäävä Lähteenmäki osoitti kuitenkin hyvää tuloskuntoa ja paranteli mm omissa nimissään ollutta 100m rintauinnin Suomen ennätystä. Myös 50m vapaauinti sujui hyvin maauimalan tuulisessa säässä eikä jäänyt kuin 0,2s ennätyksestä. Vammaisuinnin puolella myös Aleksi Kaidesoja iloitsi onnistuessaan 50m perhosessa, jolla saavutti kolmannen sijan.

Nuorten puolella Mia Pentti räjäytti pankin 50m selkäuinnissa, jossa paranteli ennätystään reilulla kolmella kymmenyksellä ja täten sekä voitti nuorten sarjan, että lunasti lipun nuorten MM-uinteihin Budapestiin elokuun lopulla. Viivi Merisalo oli puolestaan 50m perhosessa 5. ja Alexander 50 6. ja 100m pu 8. Lisäksi mixed sku-viestijoukkue, jossa ui em. uimareiden lisäksi rintauinti osuuden Atte Lindholm, jäi täpärästi mitalisijojen 0,12 sekunnilla ollen 4. Myös Siiri Pellinen teki hienoja ennätysparannuksia koko kisojen läpi ja pääsi uimaan 100m rintauinnin B-finaaliin.