Share |

Seuran palkitut


Uimaliiton Seuraleijona on vuonna 2006 Uimaliiton satavuotisjuhlan kunniaksi julkistettu palkinto, jonka tarkoitus on muistuttaa kiittämisen merkityksestä.

Seuraleijonan avulla uimaseurat voivat palkita ja kiittää pitkäaikaisimpia kantavia voimiaan, jotka ovat tehneet pyyteetöntä työtä uintiurheilun hyväksi, tunteja ja hikeä säästämättä. Seuraleijonan tarkoitus on kannustaa seuroja huomioimaan niitä monipuolisesti toimivia jäseniään, jotka ovat seuratoimintaa ylläpitävä voima.

Jaettavana on

Kiertoleijona     Seuraleijonaksi nimettävä saa haltuunsa Kiertoleijonan seuran määräämäksi ajaksi, esimerkiksi vuodeksi tai tärkeiden tapahtumien väliseksi ajaksi. Seuraleijonan nimi merkitään luovutusperusteineen erilliseen ”leijonaluettelokirjaan”, joka seuraa kiertoleijonaa. Seuraleijona osallistuu uuden leijonan etsintään. Seuraleijona-huomionosoitus voi tulla yhden henkilön osaksi vain kerran.

Kiertoleijona-palkinto on jaettu joka vuosi Swimming Jyväskylän jäsenelle, joka on toiminut aktiivisesti seuran eri toimialoilla. Hänen toimintansa ei välttämättä ole näkyvää, mutta jos hän ei ole toimimassa, se saattaa näkyä.

Seuraleijonan saaja on myönteisen kriittisesti asennoituva luotettava tukipylväs ja seuraa ylläpitävä voima: välttämätön osa kokonaisuutta, joka muokkaa asenteita ja ympäröivän yhteisön käsityksiä seurasta.

Hän on aina valmiina toimintaan vaikka ei aina haluakaan olla johtajana – hallituksissa – valiokunnissa. Hän toteuttaa usein huomaamatonta mutta seuratoiminnassa tärkeää kasvatustehtävää.

Muistoleijona   Muistoksi kohdalleen tulleesta huomionosoituksesta Seuraleijona saa omakseen muistoleijona pinssin.


Swimming Jyväskylän Seuraleijona-palkinnon saaneet:

2019 Esa Mangeloja
2018 Risto Åman
2017 Yrjö Qvarnberg
2016 Einari Kirjavainen
2015 Tomi Elo
2014 Sari-Minna Havimäki
2013 Pia Pärnänen
2012 Pirkko Kiiski
2011 Tiina Vainio
2010 Teemu Toikkanen
2009 Sisko Pulkkinen
2008 Sirpa Kortekallio
2007 Risto Hietala
2006 Arto Terho

Swimming Jyväskylä muistoleijona-palkinnon saaneet:

2013 Mikko Lampi
2007 Pekka Räsänen