Share |

Pikku vesipedon vanhemmille

Käytännöntietoa uimakoululaisten vanhemmille:

Varusteet

Uimakoululaisen varusteisiin kuuluvat uimapuku, uimalasit ja uimalakki. Uimalasit on hyvät olla, sillä ne helpottavat huomattavasti sukeltamaan oppimista. Uimalakki ei ole aivan välttämätön alkeisryhmissä: vesikirput, vesikilpparit ja vesimyyrät. 

Ryhmät ja opetus

Ryhmäkoot ovat suunniteltu ja rajattu niin, että lapsen on turvallista harjoitella ryhmässä ja mahdollista kehittyä uimarina. Opetussisällöt ovat Uimaliiton ja SUH:in opetussuunnitelmien mukaisia. Ohjaajat saattavat ehdottaa ryhmämuutoksia, kun näkevät ensimmäisen uimakoulukerran jälkeen uimareiden todellisen tason.

Mihin ryhmätasolle lapsen voi ilmoittaa?

Seuraavista kurssikuvauksista voit tarkistaa kurssin tavoitteet:

Alkeis- ja jatkouimakoulut

Vesirallit ja Tekniikkarallit


Pukutilat ja vaatteidenvaihto

Puku- ja pesutiloissa tulee noudattaa uimahallin ja ohjaajien antamia ohjeita.


Tiedotus

Seuran virallinen tiedotuskanava on tämä www-sivusto. Tärkeimmät tiedotteet päivittyvät uutisiin ja lisäksi osasta tiedotetaan seuramapin sähköpostilistan kautta. Pidäthän sähköpostiosoitteesi siis ajantasalla.

Huom! Yksittäisistä poissaoloista ei tarvitse erikseen ilmoittaa seuralle. Mikäli tiedätte, että lapsi on pois useampia kertoja perätysten, tästä on hyvä kertoa ohjaajalle tai laittaa viestiä info(at)swim.fi, jotta tiedämme että kurssia ei ole jätetty kesken.


Ohjaajat

Kaikissa uimakouluryhmissämme on koulutetut ohjaajat. Ohjaajat ovat koulutettu Uimaliiton ohjaajakursseilla. Osa on käynyt myös SUH:in uimaopettajakurssin. Seura kouluttaa ohjaajia myös sisäisesti vuosittain. Osa ohjaajistamme on myös SM- ja KV-tason kilpauimareita. Kaikilla ohjaajilla on usean vuoden tausta uinnin tai lasten ohjauksen parissa.

Uimakoulusta valmennukseen...

Kun uimakoululaisella on riittävät lajitaidot ja innostusta harjoitteluun, uimakouluohjaaja saattaa ehdottaa siirtymistä valmennusryhmiin. Valmennusryhmiin otetaan innokkaita nuoria uimarinalkuja kesken kaudenkin. Ensimmäinen valmennusryhmämme uimakoulujen jälkeen on Starttiryhmä. Lisätietoja valmennuksesta Urheilutoimenjohtajalta Antti Rantaselta antti.rantanen(a)swim.fi.

Suosittelemme myös tutustumista alla oleviin linkkeihin:

Pikku-uimarin urapolku Swimming Jyväskylässä

Uimarin polku - Suomen Uimaliitto