Kuumaa Rollo-huumaa

14.06.2011

Kesäisen kaunis Oulu sai perjantaina 10.6. vieraakseen innokkasta nuorisoa, kun värikkäänä vellovat Rollo-massat valloittivat kaupungin. Nyytteineen ja nyssyköineen junista ja busseista purkautuvia uimareita majoitettiin kahdelle koululle. Swimming Jyväskylän sitkeän piskuinen kilpailijasakki sai kortteerikseen komean Pohjankartanon koulun.

Hikisen avajaismarssin jälkeen Rollo-väki kokoontui Raksilan uimahalliin perinteisiin kisa-avajaisiin. Kohtalaisen äänekästä kisajoukkiota viihdyttivät esityksillään Oulun uimaseuran taitouimarit ja Oulun uimarit 73:n uimahyppääjät. Yleisöä kohahduttivat varsinkin huimat loiskautukset kymmenen metrin korkeudesta. Lopuksi jokainen paikalle saapunut uimaseura sai kajauttaa ilmoille oman Rollo-huutonsa kuuluttaja Jussi Salmisen kannustamaa.

Lauantai valkeni kuumana ja jännittävänä. Jo aamujaksolla 200 metrin sekarissa Aurajoen Uinnin Roosa Mört otti ensimmäiset vetonsa kohti Rollojen uintikuningattaruutta uimalla mykistävän ajan 2.36.62. Jyväskyläläisuimareista ennätyksiään paransivat lähes jokainen. Esimerkkinä upeasta venymisestä mainittakoon Niina Piipposen hieno henkilökohtainen uusi ennätys 3.18.39. Vapaauintiviestissä joukkueemme Jenni Lampi, Sonja Pentti, Danila Dobrzhanskiy ja Sami Orenius saavutti hienon kuudennen sijan.

Viesti hitsasi joukkueen yhtenäiseksi

Iltajaksolla avattiin sitten jo jyväskyläläistenkin mitalihanat: Jenni Lampi perhosteli T-11-sarjassa ylivoimaiseksi mestariksi ajalla 33.16, joka jäi vain pari sadasosaa Rollo-ennätyksestä. Jennin iltapäivää täydensi komea hopea 400 metrin vapaauinnista. Yksi iltajakson onnistujista oli myös Selma Soininen, jonka perhonen lensi kevyesti sijalle 6. T-12-sarjassa.

Palkintopallilla Jenni ja Pikku-V

Sunnuntai käynnistyi kaikkien iloksi hieman viileämpänä, mutta altaassa kuitenkin jatkui kuuma tunnelma. Roosa Mört kohahdutti uintiyleisöä jälleen kerran, tällä kertaa huikealla rintauintiajallaan: 100 metriä taittui ajassa 1.17.82. Jyväskyläläisistä iloisesti yllätti T-10-sarjassa Sanni Lampi uimalla kuudenneksi 50 metrin rintauinnissa ajalla 49.46. Samassa sarjassa Noora Leppänen oli 21. ajalla 52.08 – hieno uusi oma ennätys sekin! Pojista Danila Dobrzhanskiy onnistui mukavasti 100 metrin vapaauinnissa. Hän paransi ennätyksensä lukemiin 1.05.89 ja sijoittui 13:nneksi.

Jenni Lampi jatkoi mitaliputkeaan murskaamalla ikätoverinsa 100 metrin vapaauinnissa ajalla 1.09.01. Swimmingin mitaliketju sai hiukan yllättävän mutta sitäkin makoisamman lenkin aamujakson päätteeksi, kun 12-vuotiaiden tyttöjen vapaauintisakki (Selma Soininen, Emma Pärnänen, Sonja Pentti ja Jenni Lampi) kiiti sulavasti pronssille.

Makoisa pronssi

Viimeiselläkin kisajaksolla nähtiin vielä keskisuomalaisittain hienoja suorituksia. Sanni Lampi paransi rutkasti omaa ennätystään 100 metrin vapaauinnissa (1.23.68) ja sijoittui T-10-sarjassa 11:nneksi. 100 metrin selkäuinnissa Selma Soininen lähti rohkeasti haastamaan kovia vastustajiaan, ja palkinnoksi kaulaan pujotettiin pronssimitali. Ajaksi kirjattiin hieno oma ennätys 1.15.66. Samassa erässä Roosa Mört murskasi vanhimman voimassa olevan Rollo-ennätyksen. Samalla matkalla poikien sarjassa kauhoi Danila Dobrzhanskiy näyttävästi kuudenneksi ja mitalikin jäi vain kahdeksan kymmenyksen päähän. Selkäuintimenestystä täydensi vielä Jenni Lammen kuudes sija T-11-sarjassa.

Pronssityttö-Selma

Tyttöjen sekariviestiin lähti latautunut mutta jo hiukan kisaväsymystä poteva joukkue (Sonja Pentti, Emilia Leppänen, Sonja Pentti ja Jenni Lampi). Hienon taistelun tuloksena tytöt kauhoivat 6. sijalle. Kisat saivat komean huipennuksensa P-13-sarjan vapariviestin kuumassa erässä, jossa mukana olivat myös Swimmingin salskeat karpaasit Sami Orenius, Jaakko Liedevaara, Tuomas Vainio ja Danila Dobrzhanskiy. Kovatasoisessa kisassa pojat uivat hienosti sijalle 10.

"Poika saunoo..."

Kuumien kisatunnelmien jälkeen moni väsynyt mutta onnellinen uimari palkitsi itsensä Raksilan uimahallin kahvion ihanasti viilentävällä jäähilejuomalla ja siirtyi riemumielellä keskiviikkoon asti jatkuvaan Rollo-leirihuumaan...

(teksti ja kuvat: "Rollo-sopulit" Päivi ja Jori Soininen)