Aleksi Suomen edustajana Down urheilijoiden MM-uinneissa

22.07.2016

Down urheilijoiden MM-uinnit Firenzessä olivat Aleksille Kaidesojalle hieno kokemus, jossa sai testata tasoaan omassa vertaisryhmässään. Aleksi onnistui parhaiten 50 m:n pu:ssa, josta irtosi 21. sija ajalla 37.58. Finaalipaikka jäi parin sekunnin päähän ja ennätys vajaan sekunnin päähän. Pieni hosuminen, toisten kurkkiminen ja 35 asteen helle verottivat hieman aikaa, mutta kokonaisuutena uinti oli hyvä. Osallistujia lajissa oli 77. Selkäuinnin 50:llä m:llä sijoitus oli 23/69 ja vapaauinnissa 37/88. Aleksi oli osallistujajoukon nuoremmasta päästä, joten tuloksia on vielä aikaa parantaa.

MM-kilpailut olivat ammattimaisesti FINA:n sääntöjen mukaan järjestetyt ja kovatasoiset kilpailut, jossa oli mukana maailman parhaat Down- uimarit. Menestyneimmät uimarit tulivat Australiasta, Meksikosta, Italiasta, Etelä-Afrikasta, Kanadasta, Englannista ja Ranskasta. Kilpailuun osallistui joukkueet Norjaa lukuunottamatta myös muista pohjoismaista ja Virosta.

Suomen ensimmäisessä joukkueessa oli vain yksi uimari, mutta toivottavasti uintijoukkueen koko kasvaa jatkossa. Lisäksi olisi hienoa, jos Down MM ja EM -kilpailut saataisiin jatkossa Suomen vammaisuinnin viralliseen arvokisaohjelmaan.

Aleksin oma mielipide oli, että kisat oli loistavat! Suunnitelmana nuorella oli myös harjoitella ahkerasti, että alittaa kisarajat ja ui hyvin kahden vuoden päästä MM - kilpailuissa Kanadassa.