Share |

Ryhmä X

Ryhmä X on kilpauintiryhmä, joka toimii kolmen keskeisen arvon ja periaatteen pohjalta:

1. Vapaus.

X-Ryhmässä uimari päättää treenimääränsä omien tavoitteidensa perusteella. Eli jos tähtäimessä on oman tason selkeä nostaminen ja uintiin panostaminen, voi uimari käydä kaikissa viikon treeneissä ja vaikka jonkun ylimääräisenkin. Jos haluaa lähinnä harrastaa kilpauintia ja käydä pari kertaa viikossa uimassa kovaa hyvässä seurassa, on se ryhmässä mahdollista. Sekä monenlainen sovellus tästä välistä.


2. Kunnioitus.

Koska ryhmässä on uimareita hyvin erilaisin tavoittein, on kaikkien ryhmäläisten tavoitteiden oltava tärkeitä ja arvostettuja. Ryhmäläiset kunnioittavat toisiaan ja toistensa tavoitteita, olivat ne sitten Suomen kärjessä tai liikunnan riemussa. Aito toisten kunnioittaminen mahdollistaa treenaamisen rinnakkain hyvin erilaisten tavoitteiden kanssa.


3. Velvollisuus.

Jotta ryhmä toimisi yhdessä mahdollisimman saumattomasti, on kaikilla velvollisuutensa tehdä oma osuutensa sen eteen. Tämä tarkoittaa ennen kaikkea velvollisuutta tehdä treenitapahtumasta sellainen, että kaikilla on mahdollisuus tehdä siinä parhaansa. Treeneissä on oltava mahdollista treenata kilpailusuorituksen vaatimusten mukaisesti. Ei tuoda muiden treenin tasoa alaspäin häiritsevällä käytöksellä tai valittamisella. Valmentajien kanssa voi aina keskustella mieltä painavista asioista, ei pureta niitä ryhmäkavereihin.


Ryhmän harjoittelun keskiössä on helppo kilpailuvauhtinen uinti, jota pyrimme rakentamaan ennen kaikkea tekniikan ja vauhdikkaan uinnin kautta. Toki treeneissä tehdään vaihtelun vuoksi muutakin, mutta nuo ovat keskiössä. Tavoitteena on, että jokainen harjoitus opettaisi jotain oleellista kilpailusuorituksesta. Silta harjoituksen ja kilpailun välissä pitäisi olla selkeästi nähtävillä.

Ryhmällä on harjoitukset viisi kertaa viikossa. Tämän lisäksi on mahdollista käydä treeneissä myös keskiviikko-aamuisin. Toisen asteen opintoihin siirryttäessä akatemian aamutreeneissä käynti on myös mahdollista maanantai-, tiistai- ja torstai-aamuisin. Uimari keskustelee valmentajien kanssa omiin tavoitteisiinsa ja arkeensa sopivasta treenimäärästä.

Käymme ryhmänä omatoimikisoissa muun muassa Tampereella. Näihin kisoihin ei ole seuran puolesta varattu kyytiä, ruokailua tai majoitusta vaan ne hankitaan itse.

HARJOITUSAJAT Syksy 2023

maanantai 16.30-18.15 uinti, 18.30-19.30 sali
tiistai 16.30-16.50 jumppa, 17-18.30 uinti
keskiviikko

VAPAA

torstai 16-17.45 uinti, 18-19 sali
perjantai 17.30-19 uinti 
lauantai

13-14.30 uinti

sunnuntai            VAPAA

VALMENTAJAT   

Mikko Alpola mikko.alpola@gmail.com