Share |

Kakkosaalto

Kakkosaalto on pääasiassa IKM-ryhmä. Se on suunnattu nuorille uimareille, jotka haluavat mennä eteenpäin kilpauinnissa ja ottaa pikkuhiljaa enemmän vastuuta omasta ja koko ryhmän toiminnasta. Tässä ryhmässä uimareiden odotetaan lähtökohtaisesti käyvän kaikissa kuudessa tarjolla olevasta allastreenistä sekä kaikissa kuiva- ja saliharjoituksissa. Uimarilla on lisäksi mahdollisuus halutessaan käydä keskiviikkoaamun harjoituksessa. Lukioon tai ammattikouluun siirtyessä on myös mahdollista ottaa maanantain, tiistain ja torstain aamuharjoitukset mukaan treeniohjelmaan. Poissaoloista on aina ilmoitettava hyvissä ajoin jommalle kummalle ryhmän valmentajista. 

Ryhmän harjoittelu perustuu ennen kaikkea oppimiselle. Ensinnäkin pyrimme oppimaan treeneissä tärkeitä asioita kilpauinnista, jotka auttavat nuoria omissa uintiprojekteissaan eteenpäin. Tähän työkaluina ovat toisaalta kilpailusuoritusta niin vauhdin kuin tekniikan vaatimusten osalta muistuttava treeni ja toisaalta monipuolinen, kaikkia matkoja, lajeja ja vauhteja sisältävä treenivuosi. Näiden tasapainottelu on pitkäjänteisen oppimisen taustalla. 

Toiseksi pyrimme oppimaan kilpauinnista tärkeitä taitoja muuta elämää varten. Kilpaurheilu tarjoaa turvallisen paikan harjoitella muun muassa pitkäjänteisyyttä itselle tärkeän projektin parissa, suuria onnistumisia, karvaita pettymyksiä ja joukkueena toimimista. Puhumattakaan urheilun hyödyistä terveydelle ja henkiselle kasvulle. 

Kolmanneksi on tärkeää oppia tunnistamaan omat vahvuudet altaassa tai sen ulkopuolella ja käyttämään niitä. Tämä on myös yksi syy monipuoliselle harjoittelulle. Urheilusta saa enemmän irti kun tunnistaa, missä on hyvä ja oppii käyttämään sitä hyödykseen harjoituksissa ja kisoissa. Heikkouksien tunnistaminen ja niiden hiominen on toki tärkeää ja sitä tehdään, mutta vahvuuksien tunnistaminen vie pidemmälle.

Käymme ryhmänä omatoimikisoissa muun muassa Tampereella. Näihin kisoihin ei ole seuran puolesta varattu kyytiä, ruokailua tai majoitusta vaan ne hankitaan itse.


HARJOITUSAJAT Syksy 2023

maanantai 16.30-18.15 uinti, 18.30-19.30 sali
tiistai 16.30-16.50 kuiva, 17-18.30 uinti
keskiviikko

8-9.30 uinti (akatemia)

16.30-16.50 jumppa, 17-18.00 uinti

torstai 16-17.45 uinti, 18-19 sali
perjantai 16-17.30 uinti

lauantai

14-15.30 uinti

sunnuntai            VAPAA


VALMENTAJAT   


Mikko Alpola mikko.alpola@gmail.com
Kirsi Salmela kirsisalmela@hotmail.com