Alisa Hynniselle AG15-sarjan SM-pronssia Taitouinnin Kuviomestaruuskilpailuissa!

16.12.2021

Jyväskylän Aallolta oli hurjat 19 taitouimaria kisaamassa Suomen mestaruuksista viime viikonloppuna Vantaan Pyörteen järjestämissä Kuviomestaruuskilpailuissa. 💦Mukaan lähti yhteensä 19 taitouimaria, 4 valmentajaa, 4 tuomaria ja yksi joukkueenjohtaja. Kisat pidettiin tiukennetuilla koronarajoituksilla niin, että vain tietyt ikäsarjat saivat olla uimahallilla samalla kerralla. Koronapassit tarkistettiin kaikilta 16 vuotta täyttäneiltä.

Aallon taitouinnin nuorimmasta valmennusryhmästä Kurjista lähti kisoihin kuuden AG12-uimarin porukka. Kaikilla oli kyseessä ensimmäiset kisat, ja suorituksissa näkyikin ajoittain kisajännitys. Osittain tämän takia kaikki uimarit eivät välttämättä onnistuneet tekemään parasta suoritustaansa, Kurkien valmentajat Emma Pienmäki ja Helmi Alanko kertovat. Kurjille oli kuitenkin tärkeää hankkia kisakokemusta tulevaa kevättä varten. Onnistumisia kisoista tuli jännityksestä huolimatta. Hilla Kippola sijoittui 37. pisteillä 28,4601 ja Kerttu Happonen sijoittui 41. pisteillä 25,2795. Kurkien valmentajat ovat pääosin tyytyväisiä uimareiden suorituksiin ja tuloksiin.

Joutsenista kisasi kolme uimaria, joista kaksi ui AG12-sarjassa ja yksi AG15-sarjassa. Matilda Uguccioni ja Alva Opperbeck sijoittuvat kummatkin kahdenkymmen parhaan joukkoon. Uguccioni sijoittui 14. pisteillä 38,7222. Opperbeck sai pisteitä 35,5521, joka riitti 19. sijalle. Adalmiina Mattila sijoittui AG15-sarjassa 45. sijalle 42,1429 pisteellä.

AG12-sarja kisattiin jo perjantai-iltana, minkä jälkeen lauantaina ja sunnuntaina vietettiin joukkueiden kesken yhteistä aikaa. Rennon ajanvieton lisäksi Kurjet ja osa Joutsenista kerkesi ulkoilla ja kerrata musiikkiohjelmia. Taitouinnin kisamatkoilla luodaan myös muistoja ja toivottavasti kaikki uudet kisaajat nauttivat kisaviikonlopusta 😊.

Kolibrit kisasivat lauantaina ja sunnuntaina Tikkurilan Trio Swim Centerissä. Molempina kisapäivinä nähtiin hienoja suorituksia ja koettiin onnistumisen kokemuksia. Kaikki Kolibrit suoriutuivat kisaviikonlopusta mallikkaasti ja valmentajat olivat tyytyväisiä niin kisojen aikana kuin niiden jälkeenkin.

Lauantaina Kolibrien AG15-ikäsarjan uimarit taituroivat itsensä sijoille 3.-21. Kaikkiaan kuviokisaajia AG15-sarjassa oli Suomesta 63. Kaikilta kuviot sujuivat pääosin hyvin ja kisaviikonloppu alkoi onnistuneesti. Alisa Hynnisen ansiosta saatiin myös ensimmäinen Jyväskylän Aallon pronssimitali kuviokisoista pistein 59,0251! 🥉 Paljon onnea henkilökohtaisesta SM-mitalista Alisa!

Harmillisesti Unna Sinivuon kuviosuoritus AG15-sarjan Oceanea-kuviosta sai tuomareilta nollan kierteiden vähyyden vuoksi. Ilman tätä, olisi Sinivuolla ollut mahdollisuus napata SM-kulta ko. sarjasta 🔥

Sunnuntaina oli viimein Fina Junioreiden vuoro ja saatiin vihdoin loputkin Kolibrit altaaseen. Kaikki Kolibrit - mukaan lukien jo lauantaina pitkän kisapäivän suorittaneet AG15-ikäiset uimarit suorittivat kahdeksan kuviota Tikkurilassa. Fina Junior-sarjan top 15 sisään mahtui jopa 4 Jyväskylän Aallon taitouimaria 💪. Korkeimman pistetilin saavutti Helka Riekkinen pistein 65,2102, joka riitti tällä kertaa neljänteen sijaan. Pronssimitali oli vain noin pisteen päässä kovatasoissa Fina junior-sarjassa 💎.

Moni Kolibreista teki myös henkilökohtaisia kuvio SM piste-ennätyksiä, joten kokonaisuudessa voidaan sanoa, että kisat olivat menestys! Iso kiitos jälleen koko valmennustiimille 💯👏 ja kisajärjestäjälle Vantaan Pyörteelle kisojen järjestämisestä. 🤗