SM:stä menestystä

16.12.2019

Tampereen SM-kisat sujuivat varsin mallikkaasti ja tuliaisina oli paljon uusia omia ennätyksiä, seuraennätyksiä, melkein Suomen ennätys ja mitaleita.

Teemu Vuorela näytti vahvaa tuloskuntoa kaunistelemalla omia ennätyksiään paljolti kaikilla matkoilla. Mehukkain ja karvain oli 100m sekauinnin voitto tuloksella 53,22, joka jää uupumaan Sievisen SE:stä vain 0,12s.
200m vapaauinnissa puolestaan Teemu passitti Severi Allosen juuri 10 vuotta täyttäneen seuraennätyksen historiaan uimalla matkan aikaan 1.45,21.

Miehistä myös Miikkka Ruohoniemi rohmusi kaikista lajeistaan sekä mitalin, että oman ennätyksensä. Mieleisin lienee Matti Mattssonin SE:n vanavedessä uitu 100ru, jonka aika 58,94 alittaa tämän syksyn lyhyen radan EM-kisojen aikarajan. Vaikkakin raja tuli nyt myöhässä, valaa tämä uskoa, että oikealla tiellä ollaan.

Myös Mia Pentti vakiinnutti paikkansa SM-kisojen palkintopallilla. Viimeisistä nuorten kisoista tuliaisina oli kulta, hopea ja 2x pronssi. Aikuisissa hopeaa tuli 100sku ja 100su.

Erityisuinnin puolella Verneri Eronen saalisti ennätyksillään hopeaa 100su ja pronssia 100vu. Aleksi Kaideoja nappasi puolestaan hopeaa ennätyksellään 100pu.

Viestien osalta SM:t olivat yhden mitalin kisat. Miesten sekauintijoukkue saavuttin pronssia joukkueella Janne Markkanen, Miikka, Alexander Kislitsyn ja Teemu.

Nuorten kisan pisteille uivat vahvaa nousua tehnyt Martta Ruuska, joka nousi hurjalla reilun neljän sekunnin parannuksellaan 200m rintauinnin tilastoista sijalta 16. A-finaalin sijalle 6. Nuorissa aamun ajalla hän on 5. Myös 100ru venyi ennätykseen ja oikeutti nuorissa sijaan 4. ja aikuisten B-finaali paikaan.

Pisteitä nuorille toi myös 100%:lla ennätyksiään parannellut Viivi Merisalo, joka oli 50m vapaauinnissa 8.

Muita omia ennätystensä viilaajia olivat Veeti Veijonen (huimat 100%), Jenni  Lampi (+B-finaalipaikka 100pu), Jiri Järvinen, Sebastiano Don, Kasperi Koskinen ja Otto Saukkonen. B-finaalissa nähtiin myös Emma Nieminen 100m sekauinnissa.

Illan finaaleissa hätyyttelivät myös omia ennätyksiin Janne Markkanen, joka toi kaikilla selkäuintimatkoilla seuralle pisteitä sijoittuen 100su 4. ja 50m & 200m su viidenneksi.

Kisojen kaikki tulokset livetimingissa  ja lisää kuvia mm. seuran instgramissa ja fcebook-sivuilla.