Viime viikonloppujen kilpailujen tulossatoa

16.10.2017

Kahtena edellisenä viikonloppuna seuran urheilijat ovat kilpailleet ahkeraan eri paikkakunnilla.

Mastersien lyhyen radan PM-uinnit järjestettiin Kööpenhaminassa Vestersbron pienessä uimahallissa. Olosuhteet oli kilpailijoiden mukaan hieman hankalat, sillä 8-rataisessa 25 metrin hallissa ei ollut edes lasten allasta verryttelyä varten. Näin lajien välillä ei päässyt uimaan lainkaan.

Kilpailuissa oli Suomesta mukana yhteensä 19 uimaria, Swimmingiltä uimareita oli kolme: Seppo Hytönen, Pirjo-Leena (Pippa) Pitkänen ja Anna Maija (Anski) Pyrrö. Mitaleita suomalaiset kauhoivat 34,  näistä jyväskyläläiset 9 mitalia, Seppo 800 VU pronssia, Pippa 100 RU kultaa, 50 RU hopeaa, 50 VU hopeaa ja Anski hienosti 5 kultaa (100 SU, 50 RU, 100 SKU, 50 SU, 50 VU). Jyväskylän viestiuinti jouduttiin valitettavasti perumaan neljännen kilpailijan jouduttua viime tingassa jäämään kotimaahan.

PM-kilpailut uidaan vuoro vuosina eri pohjoismaissa. Swimmingin tämän vuotiset kisailijat ovat jo kokeneita PM-kävijöitä, sillä aikaisempia PM-kilpailuja heillä on kotimaan lisäksi Ruotsista, Norjasta, Tanskasta, Islannista ja Färsaarilta. Kilpailijoiden mukaan on mukavaa, että kisojen yhteydessä ehtii aina tutustua myös paikallisiin nähtävyyksiin ja tavata vanhoja kisatuttuja. Seuraavat PM-kilpailut järjestää Ruotsin Malmö 2018 lokakuun 12-13 päivinä.

Kuvat: Seppo Hytönen

Kuvassa Pirjo-Leena Pitkänen ja Anna Pyrrö uimahallin edustalla haukkaamassa happea.

---

Lauantaina 7.10. seuran uimahyppääjät kilpailivat Tampereella Finncup 4 -osakilpailussa. Mukana kilpailussa oli ennätykselliset 150 hyppääjää, joten pitkän kilpailupäivän aikana saatiin nauttia lukuisista suorituksista. Swimmingin hyppääjät ylsivät hienoihin suorituksiin ja muutama rikkoi jopa seuraavan tason pisterajan! Tämä tarkoittaa heidän osalta sitä, että seuraavassa kilpailussa voivat osallistua seuraavan tason sarjaan.

Upea kuva Tampereen kisoista. Lisää kuvasatoa FinnCupista löytyy täältä
Kuva MonkeyAatu Media

Tuloksia

Taso 1 yleinen

Mette Nikunen 4. pistein 83,20 (rikkoi taso 1 pisterajan ja siirtyy taso 2 yleiseen sarjaan)

Taso 3 yleinen

Oona Järvinen 6. pistein 121,00 (Oona rikkoi taso 3 pisterajan ja siirtyy taso 4 sarjaan)

---

Oulussa Ruska-uinneissa oli samana viikonloppuna 53 kilpauimaria hakemassa hyviä suorituksia. Kisoissa nähtiinkin lukuisia ennätyksiä Swimmingin uimareiden toimesta ja useampi uimari ylsi myös kolmen parhaan joukkoon.

Kilpailun tulokset on nähtävissä täällä.

Seuran uimarit ja valmentajat valmistautuvat Ruska uintien verryttelyyn.

---

Mia Pentti oli nuorten maajoukkueen mukana Väsbyssä Ruotsissa järjestetyissä Swedish Swim Gamesissa. Ruotsista nuorten maajoukkue lähti hakemaan kilpailukokemusta kansainvälisestä kilpailusta ja kovia suorituksia. Mia urakoi kaikissa neljässä lajissaan myös loppukilpailuissa hyviä aikoja tehden.

50su 2. 29,28

50vu 7. 26,89

100su 4. 1.02,95

100sku 2. 1.05,04

Mia nappasi 50 metrin selkäuinnista hopeaa

---

Espoonlahdessa uitiin 14.–15.10. Grand Prix -kilpailu. Kilpailun taso nousi erittäin kovaksi monessa lajissa, nähtiinpä kisoissa myös useampia SE-aikoja. Swimmingin uimareista kovinta vauhtia piti Miikka Ruohoniemi, joka ylsi kolmen parhaan joukkoon kolmessa lajissa.

Miikka Ruohoniemi
100vu 1.
200ru 1.
100ru 2.

Lisäksi GP-kisojen yhteydessä uitiin 4*50 metrin SM-viestit. Naisten 4*50 metrin vapaauintiviestissä Swimmingin joukkue ylsi sijalle 7. joukkueella Miia Pentti, Jenni Lampi, Sonja Pentti, Emma Nieminen. Miesten joukkue ui myös sijalle 7. omassa vapaauintiviestissään joukkueella Miikka Ruohoniemi, Danila Dobrzhanskiy, Elias Päivinen, Tapio Roiko-Jokela.

Onnea kaikille urheilijoille hienoista suorituksista!