Share |

Sairastumiset

Harjoituksiin ei ole tarkoitus tulla sairaana, vaan parannella kotona rauhassa, jotta ei tartuta muita valmennusryhmäläisiä tai sairastu pahemmin rasituksen johdosta. Koronaviruspandemia toimii erityisen hyvänä varoittavana esimerkkinä, että terveyden kanssa ei saa leikkiä! 

Oletusarvona on, että osallistutaan koko treeniin (kuivatreeni + allastreeni).  Kuivaharjoitukset voivat olla yhtä rankkoja / rankempia kuin allasharjoitukset  ja sama toisinpäin. Näin ollen, mikäli kokee, että ei voi tulla, kun vain toiseen  osuuteen niin saattaa olla järkevämpää jättää koko treeni välistä. Aina saa ja voi konsultoida valmentajaa, jos on epävarma siitä kannattaako tulla harjoituksiin, mutta täytyy muistaa, että valmentajat eivät osaa arvioida hyppääjän kipeyden tilaa. On siis suositeltavaa käyttää omaa arviointikykyä. 

Edelliseen liittyen: Epidemia-aikaan (influenssa, korona tai vastaava), myös  flunssaisena harjoituksiin tulo on ehdottomasti kielletty

Täytyy olla vähintään yksi täysin kuumeeton päivä ennen kuin tullaan harjoituksiin. 

o Valmentajat lähettävät tarvittaessa hyppääjän takaisin kotia, jos kokevat, että uimari tullut liian aikaisin harjoituksiin.