Share |

Sairastumiset

Harjoituksiin ei ole tarkoitus tulla sairaana, vaan parannella kotona rauhassa, jotta ei tartuta  muita joukkuekavereita tai sairastu pahemmin rasituksen johdosta. Koronaviruspandemia  toimii erityisen hyvänä varoittavana esimerkkinä, että terveyden kanssa ei saa leikkiä! 

Oletusarvona on, että osallistutaan koko treeniin (kuivatreeni + allastreeni).  Kuivaharjoitukset voivat olla yhtä rankkoja / rankempia kuin allasharjoitukset ja sama  toisinpäin. Näin ollen, mikäli kokee, että ei voi tulla, kun vain toiseen osuuteen niin saattaa  olla järkevämpää jättää koko treeni välistä. Aina saa ja voi konsultoida valmentajaa, jos on  epävarma siitä kannattaako tulla harjoituksiin, mutta täytyy muistaa, että valmentajat eivät osaa arvioida uimarin kipeyden tilaa. On siis suositeltavaa käyttää omaa arviointikykyä.

• Edelliseen liittyen: jos on esimerkiksi vain hieman flunssainen ja kuivaharjoituksissa  tehdään vain ohjelman kuivaamista silloin voi laittaa valmentajalle viestiä ja kysyä  onko tärkeää tulla kuivaharjoituksiin. Epidemia-aikaan (influenssa, korona tai  vastaava), myös flunssaisena harjoituksiin tulo on ehdottomasti kielletty.

Täytyy olla vähintään yksi täysin kuumeeton päivä ennen kuin tullaan harjoituksiin.

Valmentajat lähettävät tarvittaessa uimarin takaisin kotia, jos kokevat, että uimari tullut liian aikaisin harjoituksiin.